19010_SAWA_gevel_frontaal-uitsnede.jpg

Houtbouw concept.

Bouwen met hout is veelbesproken en gaat in de komende jaren een ongekende vlucht nemen. De Franse overheid heeft besloten dat alle nieuwe openbare gebouwen die door de staat gefinancierd worden, ten minste voor 50% uit hout moeten bestaan als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid. En ook de regio Amsterdam wil 20% van de woningbouwproductie in 2025 uitvoeren in houtbouw, oplopend tot 50% in 2050.

Een houten gebouw als SAWA is een “must have” voor iedere gebiedsontwikkeling en gemeente. Je wilt een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Het terugdringen van de CO2 uitstoot; het zorgen voor meer biodiversiteit; bereikbare woningen voor alle inkomensgroepen en het zorgen voor elkaar ter voorkoming van eenzaamheid zijn de maatschappelijke thema’s van nu voor het wonen van de toekomst. Je wilt een cadeau aan de buurt geven en meer dan dat, je wilt dat de buurt de ontwikkeling omarmt.

Flexibel en circulair.

Houtbouw is complex en roept natuurlijk vragen op.
Is het wel brandveilig? Zijn de woningen niet meer gehorig dan in een betonnen gebouw? Voor hoelang blijft zo’n houten toren nu eigenlijk staan? Hoe zorg je constructief voor een stabiel gebouw? En welk effect heeft het bouwen in hout op de bossen waar het hout wordt gekapt?
Dit zijn allemaal vragen waar Nice Developers in de ontwikkeling van het houten concept onderzoek naar heeft gedaan en antwoorden op heeft.

Kortom hoogbouw in hout in Nederland kan gewoon! 
Nice Developers beschikt over een gecertificeerd en daarmee bewezen systeem. We hebben een modulair bouwsysteem van hout ontwikkeld, dat reproduceerbaar is, en waarmee we in hout kunnen bouwen tot 100 meter hoog. Met het ‘Open Bouwen’ principe van houten balken en kolommen ontstaat een hoge mate van flexibiliteit en vrije indeelbaarheid. Het gebouw is daarmee voor meerdere (toekomstige) functies geschikt en toekomstbestendig. Het systeem zet de nieuwe standaard als het gaat om circulair bouwen met een vloer die is opgebouwd uit CLT met daarbovenop droge ballast in plaats van beton. Het grote voordeel hiervan is, is dat de gebouwdelen ‘losmaakbaar’ en herbruikbaar zijn en het systeem circulair is.  

Het houtbouw concept van Nice is innovatief, duurzaam, gezond en bewezen. Het draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor huidige en volgende generaties, het vormt een belangrijke stap in de (inter)nationale duurzaamheidsdoelstellingen en is aantoonbaar bewijs dat het anders kan.

19010_SAWA_constructie (Large).jpg
19010_SAWA_openbouwen_open (Large).png
CLT hout dsn (Large).jpg