Logo NICE Developers

NICE reports – Burgerberaad

04 juli 2024

Onlangs ontvingen we 40 leden van het Burgerberaad Klimaat bij SAWA. Mark en Robert presenteerden hen het concept van SAWA, gaven een rondleiding om de bouwplaats en gingen in gesprek met de leden.  Voor velen bleek SAWA een inspirerend voorbeeld van hoe toekomstige bouwprojecten in Rotterdam zouden moeten worden vormgegeven. Robert sprak met een aantal van de leden voor de camera en vroeg ze wat ze van SAWA vonden. Met name het gebruik van houtbouw en de impact van SAWA op CO2-reductie werden gewaardeerd. Daarnaast waren ze erg enthousiast over het sociaal-inclusieve aspect van SAWA en de manier waarop het gebouw bijdraagt aan meer sociale cohesie in de wijk. 

Bekijk hier de NICE Reports:

Over het Burgerberaad Klimaat

In 2030 moeten onze straten en wijken groener en gezonder zijn voor alle Rotterdammers. De gemeente Rotterdam werkt hier hard aan, maar er moet nog veel gebeuren. Om die reden zoeken ze naar creatieve ideeën en oplossingen van Rotterdammers en heeft de Gemeente Rotterdam het Burgerberaad Klimaat aangesteld. In het burgerberaad zitten 117 verschillende Rotterdammers. Jong en oud, uit allerlei wijken en met verschillende achtergronden. Zij brengen hun eigen ervaringen als stadsbewoners in en adviseren de gemeente over de manieren waarop de klimaatdoelen kunnen worden behaald.
In zes bijeenkomsten (van april tot en met september) komt het burgerberaad samen om kennis op te doen over het klimaat en samen oplossingen te bedenken voor een groenere en gezondere stad.

Over NICE Reports

In NICE Reports gaan onze NICE guys, Mark en Robert, als reporters op pad om professionals en experts te interviewen over specifieke thema’s rondom o.a. houtbouw, circulariteit en (natuur)inclusiviteit. Ze stellen beknopte, doelgerichte vragen over hoe deze experts, deze ‘NICE people’, tegen het betreffende onderwerp aankijken: wat hun standpunt is, wat ze zelf hieraan bijdragen en hoe ze de huidige marktsituatie en toekomst zien. Bekijk hier meer afleveringen van NICE Reports.

Delen op:

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer