top of page

Bouwwerkzaamheden voor SAWA gestart!

De bouwwerkzaamheden bij SAWA zijn van start gegaan!
Sinds deze week is er volop activiteit op de locatie, want het bouwterrein wordt ingericht en de grond werkzaamheden zijn gestart.


Bigbags gevuld voor bruin dak

Allereerst werd de bovenste laag grond afgegraven om ruimte te maken voor de fundering. Deze grond wordt niet zomaar afgevoerd; op de bouwplaats zijn tien bigbags tot de nok gevuld. Deze aarde wordt tijdelijk opgeslagen en hergebruikt voor het bruine dak van SAWA.


De grond waarop SAWA gebouwd wordt, zit vol met zaadjes van planten die er al stonden of spontaan aan zijn komen waaien. Door de bovenste paar centimeter grond van de bouwplaats te bewaren, worden de zaadjes die zich al in de aarde bevinden, gespaard. De grond wordt vervolgens vermengd met gerecycled grind en teruggeplaatst op het dak van de laagbouw van SAWA, zodat de inheemse planten daar kunnen gaan groeien. Met dit bruine dak draagt SAWA bij aan een omgeving die aantrekkelijk wordt voor meer soorten insecten en vogels. En zo kan de zwarte roodstaart, een vaak gespotte gast in het Lloydkwartier, ook in de toekomst zijn favoriete snacks bij SAWA blijven halen.Foto zwarte roodstaart: ©Barky, Vroege Vogels


bottom of page