top of page

Focus Real Estate belegt in SAWA

Met gepaste trots onthullen we graag onze belegger: Focus Real Estate. In SAWA komen straks 50 middenhuur appartementen, 20 vrije sector en 39 koopwoningen. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.


Freek Boeijen van Focus Real Estate benadrukt trots te zijn om mee te werken aan SAWA:

"Nice Developers en ERA Contour doen hier op de Rotterdamse Lloydpier echt iets bijzonders. Met de ontwikkeling SAWA voeren zij hun duurzaamheidsmissie met passie uit. SAWA is meer dan een gebouw van hout. Het gebouw draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit in Rotterdam. En het wordt een plek waar mensen echt samen gaan wonen en delen. Wij zijn verheugd dat wij de visie op hoe mensen hier straks wonen, samen verder kunnen ontwikkelen. De energie die het team van SAWA heeft om echt iets bijzonders neer te zetten, is aanstekelijk."

Woonwensen van mens en dier

SAWA is in meerdere opzichten een innovatieve ontwikkeling. Het gebouw wordt van CLT (cross laminated timber) gemaakt. In plaats van beton is het de ambitie om zoveel als mogelijk hout – ook in de vloeren – te gebruiken. SAWA krijgt royale groene terrassen. Een team van biologen en ecologen heeft een groenplan ontwikkeld, de woonwensen van dieren en planten zijn daarin meegenomen. Elke laag en elke zijde heeft eigen kenmerken met allerlei plekken waar dieren en planten graag vertoeven. Groen en leefplekken voor vogels, vlinders en bijen zijn geïntegreerd in balkons, terrassen en het dek. Focus Real Estate denkt – namens de toekomstige huurders – mee met het team over het woonconcept. Zeer regelmatig organiseert het team online co-creatie bijeenkomsten, met de eerste zes pioniers die afgelopen zomer instapte in het project én met mensen die graag in SAWA willen wonen.


bottom of page