top of page

SAWA wint zesde award

Tijdens het World Architecture Festival 2021, dat van 1 t/m 3 december online plaatsvond, is SAWA bekroond met de eerste prijs in de categorie ‘Future Projects – Experimental’. SAWA heeft in deze categorie zeven andere genomineerde projecten achter zich gelaten.Zesde onderscheiding voor SAWA

Met de start bouw van SAWA in zicht, brengt de eerste prijs voor WAF het totaal van SAWA op maar liefst zes award-vermeldingen. Eerder won het gebouw al de eerste prijs bij de Green Good Design Awards en de ARC20 Innovatie Award, werd het Highly Recommended bij de MIPIM/AR Future Project Awards, kreeg het een Special Mention bij de Architizer A+ Awards en werd het geselecteerd voor de Iconic Awards for Innovative Architecture.


Het revolutionaire concept van SAWA toont de vooruitstrevende houding van opdrachtgevers en architect op het gebied van circulaire houtbouw, biodiversiteit en het creëren van gezonde communities. De overtuiging en daadkracht om een concept als SAWA niet alleen te ontwerpen, maar ook te realiseren wordt gevoed door de ambitie om bij te dragen aan het reduceren van CO2 uitstoot en het behalen van (inter)nationale klimaatdoelen. SAWA, ook wel het ‘gezondste gebouw van Nederland’ genoemd, is daarmee een voorbeeldproject voor nieuwe generaties, een belangrijke stap in de duurzaamheidsdoelstellingen en aantoonbaar bewijs dat het anders kan.


Over WAF

Het World Architecture Festival is het grootste inclusieve en interactieve architectuur award-programma ter wereld. Het festival trekt jaarlijks duizenden inschrijvingen (in de categorieën Completed Building, Future Project en Interieur) en is een unieke ontmoetingsplaats voor architecten, opdrachtgevers en leveranciers. Vanwege COVID-19 vond het festival dit jaar niet live in Lissabon plaats, maar online, van 1 t/m 3 december.


Bekijk de lijst met winnaars van het World Architecture Festival hier.


bottom of page