top of page

Vacature: medior projectontwikkelaar houtbouw / wereldverbeteraar

NICE Developers te Rotterdam is op zoek naar een medior projectontwikkelaar houtbouw. Ben jij de “nice” ontwikkelaar die de wereld wil verbeteren? Wil jij als toekomstig ontwikkelaar in de houtbouw een bijdrage te leveren aan klimaatverbetering (CO2 opslag), inclusiviteit en biodiversiteit? Loop je liever voor de troepen uit in plaats van er achteraan? Zo ja, dan komen we graag met jou in contact!

NICE Developers richt zich als maatschappelijk projectontwikkelaar op de ontwikkeling van projecten die staan voor een betere wereld. Aan de hand van zes shared values – CO2 opslag, Inclusiviteit, Communityvorming, Circulariteit, Biodiversiteit en Gezond wonen – maken we met NICE Developers toekomstbestendige woonbuurten met een positieve impact op buurt, mens en klimaat. Waar anderen zeggen dat het niet kan, veranderen wij het systeem en leveren we het bewijs dat het wél kan door de projecten ook daadwerkelijk te realiseren. Zoals het eerste circulaire en prijswinnende houten woongebouw SAWA in het Rotterdamse Lloydkwartier, waarvan de bouw in volle gang is en oplevering gepland staat voor eind 2024.


NICE Developers is een jonge organisatie met ervaren en door passie gedreven houtbouw ontwikkelaars . We werken nauw samen met Mei architects and planners. Focus Real Estate - onlangs samengegaan met Impact Vastgoed onder de naam Focus on Impact - is recentelijk toegetreden als aandeelhouder. Deze samenwerkingsverbanden bieden kansen voor interessante synergie. Vanwege de ambities en groei van NICE Developers en een aantal bijzondere projecten die op de planning staan voor de komende jaren, zoeken we per direct een door passie gedreven ontwikkelaar die een bijdrage wil leveren aan een inclusieve en klimaatbestendige samenleving. Oftewel, we zoeken een ontwikkelaar én wereldverbeteraar.


Wat ga je doen?

Als medior ontwikkelaar werk je samen met de managing partners van NICE Developers aan het gehele ontwikkelingstraject van NICE projecten. De projecten waaraan je werkt zijn nieuwbouwprojecten in hout en transformatieprojecten waarbij we met hout optoppen. We realiseren iconische gebouwen van hout waarmee we positieve impact creëren voor buurt, mens en het klimaat. Met ons inclusieve woonprogramma (betaalbare woningen gericht op de lage en middeninkomens, en vrije sector woningen) zorgen we voor gebouwen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich thuis voelen.


In samenwerking met de managing partners lever je als medior ontwikkelaar een bijdrage in de acquisitiefase, onder andere bij aan het onderzoeken van locaties op haalbaarheid. Als toekomstig NICE Developer werk je aan concrete projecten. Je ontwikkelt vanuit en voor de buurt. Dat betekent dat je het leuk vindt om buren en geïnteresseerde kopers (particulieren en beleggers) te betrekken bij de ontwikkeling. Je bent in staat om het verhaal aan mensen te vertellen, om te luisteren en wensen/ideeën op te halen die we vervolgens meenemen in het plan. Daarnaast stel je de gebruikelijke producten op die horen bij iedere ontwikkeling, waaronder een stichtingskosten opzet, planning, besluitvormingsdocumenten. Als NICE developer geef je met een nieuwe ontwikkeling een “cadeautje” aan kopers, de buurt en aan de stad.


Naast het “reguliere” werk van een projectontwikkelaar, draag je ook bij aan de doorontwikkeling van de NICE Developers als organisatie. Daarnaast assisteer je bij presentaties over SAWA en toekomstige projecten en rondleidingen naar de bouwplaats van SAWA.


De functie is per direct beschikbaar voor ca. 32 uur per week.


Wat zijn de vereisten?

 • Afgeronde HBO en/of WO opleiding bij voorkeur in het vastgoeddomein;

 • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring bij een projectontwikkelaar, belegger of ontwikkelende aannemer;

 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;

 • Financieel goed onderlegd;

 • Affiniteit met publiek- en privaatrecht.


Wie zoeken we?

 • Passie voor biobased en circulair bouwen;

 • Nieuwsgierig;

 • Teamplayer;

 • Empatisch;

 • Initiatiefrijk;

 • Resultaat- en oplossingsgericht.


Wat bieden wij?

 • Positieve verandering en een betere wereld, waar jij aan bijdraagt door te werken aan NICE projecten;

 • Dynamische werkomgeving en onderdeel van een bevlogen team;

 • Een unieke werkplek in ons café-kantoor, NICE Place;

 • Marktconforme beloning op basis van kennis en ervaring;

 • Vieren van leuke momenten met het team en betrokkenen.


Ben jij de “wereldverbeteraar” die wij zoeken?

Stuur dan zo spoedig mogelijk je motivatiebrief en CV naar jobs@nicedevelopers.nl t.a.v. Mieke Winkel. Graag in de onderwerpregel ‘NICE ontwikkelaar’ vermelden. Sluitingsdatum van de vacature is 15 september 2023.

bottom of page