Logo NICE Developers

Bouwwerkzaamheden voor SAWA gestart!

01 september 2022

De bouwwerkzaamheden bij SAWA zijn van start gegaan!
Sinds deze week is er volop activiteit op de locatie, want het bouwterrein wordt ingericht en de grond werkzaamheden zijn gestart.

Bigbags gevuld voor bruin dak

Allereerst werd de bovenste laag grond afgegraven om ruimte te maken voor de fundering. Deze grond wordt niet zomaar afgevoerd; op de bouwplaats zijn tien bigbags tot de nok gevuld. Deze aarde wordt tijdelijk opgeslagen en hergebruikt voor het bruine dak van SAWA.

De grond waarop SAWA gebouwd wordt, zit vol met zaadjes van planten die er al stonden of spontaan aan zijn komen waaien. Door de bovenste paar centimeter grond van de bouwplaats te bewaren, worden de zaadjes die zich al in de aarde bevinden, gespaard. De grond wordt vervolgens vermengd met gerecycled grind en teruggeplaatst op het dak van de laagbouw van SAWA, zodat de inheemse planten daar kunnen gaan groeien. Met dit bruine dak draagt SAWA bij aan een omgeving die aantrekkelijk wordt voor meer soorten insecten en vogels. En zo kan de zwarte roodstaart, een vaak gespotte gast in het Lloydkwartier, ook in de toekomst zijn favoriete snacks bij SAWA blijven halen.

Foto zwarte roodstaart: ©Barky, Vroege Vogels

Delen op:

SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer