Logo NICE Developers

NICE leidt corporaties naar betaalbare, circulaire woningen

NICE Developers ontwikkelt betaalbare woningen en draagt bij aan een beter klimaat. Met dit aanbod staat NICE klaar om woningcorporaties te ontzorgen en te helpen bij de grote opgaven waar zij voor staan. Dat gebeurt met helder advies op basis van ruime (houtbouw) ervaring en expertise, maar ook door klare taal te spreken en met open begroting nauw samen te werken. Alleen zo komen we verder!

Woningcorporaties staan voor een enorme opgave: van hen wordt een grote bijdrage verwacht aan de woningbouwproductie. Daarnaast is de verduurzaming en toekomstbestendigheid van hun portefeuille van steeds groter belang. Hoe kunnen corporaties binnen deze opgave capaciteit creëren voor innovaties zoals biobased bouwen en houtbouw? Blijf niet te lang rondlopen met deze vragen. NICE Developers biedt antwoorden én een helpende hand, zodat corporaties de woningbouwopgave kunnen combineren met een positieve klimaatbijdrage.

Door ervaring en ketenintegratie ontwikkelt NICE Developers sneller betaalbare houten en circulaire woningen

Betaalbare woningen, beter klimaat

Als corporatie wil je meer circulaire, Paris Proof, onderhoudsvriendelijke, biodiverse én betaalbare woningen realiseren voor jouw bewoners. Hoe haal je die expertise in huis en hoe houd je de kosten in de hand? NICE Developers ontzorgt. Dat gebeurt in termen van know how: wij hebben de kennis, kunde en capaciteit om dit proces snel in goede banen te leiden. We hebben immers alles al onderzocht, toegepast en ontwikkelden vervolgens een eigen NICE Concept. Door een vernieuwende aanpak in de houtbouwketen is een haalbare business case mogelijk. Inmiddels zijn samenwerkingen met diverse woningcorporaties in een vergevorderd stadium. Projecten variëren van de verduurzaming van bestaande voorraad met het optoppen en aandikken in hout tot volledige nieuwbouw in hout. Wij kunnen dit, want we doen dit al!

Wij – als NICE guys and girls – voelen ons verwant aan woningcorporaties: we dienen de maatschappij en nemen genoegen met minder winst ten gunste van de projecten. Om die reden is nauw contact en participatie met (buurt)bewoners een belangrijke pijler binnen onze projecten. Een ander kenmerk voor onze werkwijze is de systeemwijziging die we doorvoerden, met de integratie van een architect, een ontwikkelaar, bouwbedrijven en houtleveranciers. Deze ketenintegratie geeft ons een voordeel in kosten, tijd en kwaliteit. We ontwikkelen daardoor sneller en kunnen tot een haalbare businesscase komen voor houten en circulaire sociale woningbouw. Ook op gebiedsniveau kunnen we helpen met het stedenbouwkundig ontwerp met een mix van sloop-nieuwbouw. We dienen als ‘buitenboordmotor’ van jouw organisatie. Uiteraard tegen vooraf vastgestelde kosten en met nauwe betrokkenheid van jou, de woningcorporatie. Dit stelt je in staat om het ontwikkelproces te toetsen en de eigen lessen te leren bij de ontwikkeling in hout.

Er is geen tijd om te verliezen! Maak een afspraak en kom langs

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen kantoorcafé NICE Place serveren we je met liefde een kop koffie en onze vooruitstrevende aanpak.

Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

 

Voor de Woningcorporatie

Projecten

Lopende projecten voor corporaties

Dat de ambities van NICE Developers goed aansluit op de doelstelling van de woningcorporaties bewijzen we in de praktijk. We delen de ambitie om bereikbare woningen toe te voegen aan de bestaande voorraad én we doen dit ook op een duurzame en verantwoorde manier.

Lees meer over Lopende projecten voor corporaties
v.l.n.r.: Jeroen Heijdra (ERA Contour), Robert Winkel (Nice Developers + Mei architects and planners), Wethouder Chantal Zeegers (gemeente Rotterdam), Freek Boeijen (Focus on Impact), Bianca Seekles (TBI), Mark Compeer (NICE Developers).
SAWA

Start houtbouw SAWA met trots ingeluid door Wethouder Chantal Zeegers

Op maandag 4 maart gaf Wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen, Chantal Zeegers, het officiële startsein op SAWA voor de houtbouw door de eerste houten balk op de kolommen te hijsen. Deze bijzondere mijlpaal voor SAWA markeert een belangrijke stap naar innovatie in de bouwsector en een duurzame toekomst.

Lees meer over Start houtbouw SAWA met trots ingeluid door Wethouder Chantal Zeegers
SAWA

Houtproductie SAWA in volle gang

De houtproductie van SAWA draait op volle toeren. Afgelopen week bezochten we met het team van NICE en Mei architects and planners de Derix-fabriek in Westerkappeln, net over de grens in Duitsland, om het productieproces van dichtbij te beleven.

Lees meer over Houtproductie SAWA in volle gang
Columns

Column: Cadeautjes aan de buurt

Geef cadeautjes aan de buurt en versnel de woningbouwopgave. “Tot en met 2023 moeten er ruim 900.000 woningen bijkomen”, zo luidde de ambitie van demissionair minister De Jonge. In de uitzending van Nieuwsuur van deze week bleek dat er geen inzicht is in hoeverre we afstaan van het realiseren van deze ambitie.

Lees meer over Column: Cadeautjes aan de buurt
Publicaties

Duurzame woningbouw voor elke portemonnee

Zo krijg je dat voor elkaar

“Duurzame woningbouw opgetrokken uit hout, omringd door groene openbare ruimte, en toegankelijk voor mensen met een grote en kleinere portemonnee. Deze drie eigenzinnige projectontwikkelaars bewijzen dat het kan.”

Lees meer over Duurzame woningbouw voor elke portemonnee
Nieuws

Focus Real Estate belegt in SAWA

Met gepaste trots onthullen we graag onze belegger: Focus Real Estate. In SAWA komen straks 50 middenhuur appartementen, 20 vrije sector en 39 koopwoningen. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.

Lees meer over Focus Real Estate belegt in SAWA
Columns

Column: Bouw Paris Proof

In ons kantoor café NICE Place ontvangen we zeker twee à drie keer per week groepen voor een zogenaamde SAWA Experience. Tijdens deze presentaties praten wij de blaren op onze tong door te verkondigen dat je vandaag de dag alleen nog maar houtbouw projecten moet oppakken.

Lees meer over Column: Bouw Paris Proof
Nieuws

Focus Real Estate investeert in 70 appartementen in SAWA

Op 6 mei jl. is de omgevingsvergunning door Gemeente Rotterdam verleend voor het veelgeprezen project SAWA. Aangezien er geen bezwaren ingediend kon in juli het juridisch transport plaatsvinden.

Lees meer over Focus Real Estate investeert in 70 appartementen in SAWA
Nieuws

Nice presenteert SAWA bij Cirkelstad Rotterdam

Komende dinsdag spreken Mark Compeer en Robert Winkel bij Cirkelstad Rotterdam over de ontwikkeling van SAWA. Wat betekent een project als SAWA voor de toekomst van Rotterdam, en hoe draagt het bij aan de woonopgave van de stad?

Lees meer over Nice presenteert SAWA bij Cirkelstad Rotterdam
SAWA

SAWA circulair voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal

Lees meer over SAWA circulair voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal
Nieuws

Manifest “Bouw mee aan de gezonde en gedeelde stad”

Het einde van het jaar is in zicht en in het nieuwe jaar starten de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben wij het Manifest “Bouw mee aan de gezonde en gedeelde stad” verzonden aan de leden van de politieke partijen in 20 grootste gemeenten met een dringende oproep.

Lees meer over Manifest “Bouw mee aan de gezonde en gedeelde stad”
Publicaties

Houtbouw heeft de toekomst

‘De bouwwereld is doorgaans behoudend, risicomijdend en streeft winstmaximalisatie na, waardoor telkens weer wordt gekozen voor bouwen in (goedkoop) beton,’ luidt het artikel van Notariaat Magazine dat deze week verscheen.

Lees meer over Houtbouw heeft de toekomst

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer