Logo NICE Developers

SAWA circulair voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal

19 februari 2023

SAWA is een van de circulaire voorbeeldprojecten, dat langs de lat van Het Nieuwe Normaal (HNN) is gelegd. Cirkelstad bezocht onlangs Nice Place en de mock-up van SAWA. Jaap van Deurzen interviewde Mark en Robert uitvoerig over SAWA, over de ambities van Nice, de technische innovaties en de toekomst van het circulaire concept van SAWA. Het interview is te zien in onderstaande video:

Handreiking Cirkelstad Zuid-Holland: ‘Laten zien dat circulair bouwen gewoon kan’

Op vrijdag 10 februari – tijdens de Week van de Circulaire Economie – overhandigde Cirkelstad Zuid-Holland de handreiking van Het Nieuwe Normaal (HNN) aan gedeputeerden van Zuid-Holland. Met HNN werken we toe naar een eenduidige taal en nieuwe ‘standaard’ op het gebied van circulair bouwen.

Van september t/m november 2022 heeft Cirkelstad Zuid-Holland samen met Alba Concepts, Stichting iCircl, start met 8 en de provincie Zuid-Holland een traject voor diverse opdrachtgevers en opdrachtnemers georganiseerd rondom Het Nieuwe Normaal. De deelnemers waren Inbo, De Groene Jongens, provincie Zuid-Holland, Wooncompas, HA-HA Design & Development, BIK Bouw, ASVZ, BM van Houwelingen, Van der Hulst Bouwbedrijf, Havensteder, Nice Developers, mei architects and planners, RoosRos Architecten en Urban Climate Architects.

In het kader van dit traject is een digitale handreiking ontwikkeld met onder meer de lessen van dit traject, circulaire voorbeeldprojecten en praktische handvatten om zelf ook aan de slag te kunnen met circulair bouwen. De projecten zijn geëvalueerd op onder meer milieu-impact, omgang restmateriaal, losmaakbaarheid en materiaalgebruik. In de handreiking krijg je een duidelijk beeld hoe in deze projecten circulair bouwen in de praktijk is gebracht.

Lees hier de leidraad van Het Nieuwe Normaal 0.5 Gebouw. .

“We hebben een enorme bouwopgave. En we willen toekomstbestendig zijn. Wat ik heel graag zou zien is dat circulair bouwen gezien wordt als een oplossing voor deze bouwopgave. Industrieel, modulair en biobased bouwen, dat kan in theorie leiden tot snel, slim, betaalbaar en opschaalbaar bouwen. Deze voorbeelden laten zien dat het in de praktijk steeds beter lukt om dat te realiseren.”

gedeputeerde Wonen provincie Zuid-Holland, Anne Koning

Delen op:

SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer