Logo NICE Developers

Gezond wonen voor iedereen: betaalbaar, biodivers en buurtgericht

NICE Developers biedt bewoners toekomstbestendige woongebouwen met een plek voor iedereen. Met gezonde gebouwen en voorzieningen voor de buurt, doen we meer dan alleen ruimte innemen. We geven iets terug. Onze woongebouwen zijn stevig ingebed in hun omgeving en gaan daarmee een innige relatie aan. Door ruimte voor ontmoeting en een mix van bereikbare huur- en koopwoningen te bieden, bijvoorbeeld. Met geïntegreerd groen voor meer biodiversiteit en klimaatadaptiviteit. Het zijn NICE Buildings, gemaakt om jou een gezonde toekomst te bieden.

NICE geeft met groene gebouwen iets terug aan de buurt

Er is een groot tekort aan betaalbare woningen. Toch moeten we de oplossingen hiervoor vinden in de bestaande stad. Dat is de uitdaging waarvoor we staan. De laatste jaren werd het daarom – vooral voor mensen met een lager en middeninkomen – steeds lastiger om een (koop of huur) huis te vinden.

Onze oplossing? Door te zorgen voor een goede mix van sociale, middenhuur en koopwoningen, maken we wonen in onze NICE Buildings voor iedereen toegankelijk. Wij voegen met Paris Proof woongebouwen bovendien meer woningen én meer kwaliteit toe aan buurten, terwijl we in gesprek gaan met (buurt)bewoners. De buurt heeft een stem die wij luid en duidelijk horen én meenemen in de ontwikkeling. Met veel groen en buitenruimte ontwikkelen we gezonde houten woongebouwen die CO₂ vasthouden en ruimte bieden voor gedeelde faciliteiten (mobiliteit, moestuin, gereedschap), ontmoeting en verbinding. Daar profiteert de hele buurt van!

Goed en gezond wonen voor de komende generaties

Het antwoord is NICE

Anders bouwen is belangrijk

Wij realiseerden ons houten woongebouw SAWA door het besluit te nemen dat het er móest komen. Door vervolgens met onze partners alles op alles te zetten om deze noodzakelijke volgende stap in woningontwikkeling te nemen. Veel onderzoek, experimenten, leermomenten en successen verder, kunnen we vol overtuiging zeggen dat we weten hoe het moet. Daarom ontwikkelden we het NICE Concept. Inmiddels zijn er meer NICE Buildings in ontwikkeling.

Maakt onze missie jou enthousiast en wil jij meer NICE Buildings zien in jouw buurt?

Maakt onze missie jou enthousiast en wil jij meer NICE Buildings zien in jouw buurt? Schreeuw het van de daken en deel ons verhaal met anderen. Of neem een kijkje in onze shop, voor meer producten die de NICE missie ondersteunen.

Heb je vragen of opmerkingen? We horen ze graag.  Blijf op de hoogte van NICE nieuws en NICE buildings: volg ons op Insta, LinkedIn en schrijf je in voor onze NICE nieuwsbrief!

Stuur een mail
Lees meer over onze projecten

Voor de Bewoner

Nieuws

Vacature: medior projectontwikkelaar hout

NICE is per direct op zoek naar een medior projectontwikkelaar houtbouw. Ben jij de “nice” ontwikkelaar die de wereld wil verbeteren? Wil jij als toekomstig ontwikkelaar in de houtbouw een bijdrage te leveren aan klimaatverbetering (CO2 opslag), circulair bouwen, inclusiviteit en biodiversiteit? Loop je liever voor de troepen uit in plaats van er achteraan? Dan komen we graag met jou in contact!

Lees meer over Vacature: medior projectontwikkelaar hout
Nieuws

Burgerberaad Klimaat bij SAWA

Bouwen aan een Groenere Toekomst voor Rotterdam

In 2030 moeten onze straten en wijken groener en gezonder zijn voor alle Rotterdammers. De gemeente Rotterdam werkt hier hard aan en heeft het Burgerberaad Klimaat aangesteld. Afgelopen zaterdag bezocht het Burgerberaad SAWA om inspiratie op te doen.

Lees meer over Burgerberaad Klimaat bij SAWA
SAWA

Video-terugblik: Start houtbouw SAWA

De bouw van SAWA is in volle gang en we blikken terug op de bijzondere mijlpaal van maandag 4 maart, waarop wethouder Chantal Zeegers de start houtbouw met enthousiasme inluidde.

Lees meer over Video-terugblik: Start houtbouw SAWA
v.l.n.r.: Jeroen Heijdra (ERA Contour), Robert Winkel (Nice Developers + Mei architects and planners), Wethouder Chantal Zeegers (gemeente Rotterdam), Freek Boeijen (Focus on Impact), Bianca Seekles (TBI), Mark Compeer (NICE Developers).
SAWA

Start houtbouw SAWA met trots ingeluid door Wethouder Chantal Zeegers

Op maandag 4 maart gaf Wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen, Chantal Zeegers, het officiële startsein op SAWA voor de houtbouw door de eerste houten balk op de kolommen te hijsen. Deze bijzondere mijlpaal voor SAWA markeert een belangrijke stap naar innovatie in de bouwsector en een duurzame toekomst.

Lees meer over Start houtbouw SAWA met trots ingeluid door Wethouder Chantal Zeegers
Nieuws

Lancering campagne: Het antwoord is NICE

NICE Developers, gedreven door een dringende roep om bij te dragen aan de woningbouwopgave én bij te dragen aan een beter klimaat, lanceert trots hun nieuwe campagne, en tegelijkertijd andere aanpak. Hoe kan het beter? Het antwoord is NICE! Met de introductie van het NICE Concept werkt het team aan dat wat ze te weinig zien in hun sector: verantwoordelijkheid nemen voor een betere toekomst door innovatie in de bouw.

Lees meer over Lancering campagne: Het antwoord is NICE
NICE Reports Bakkie Trots
Reports

NICE Reports – Bakkie Trots

In NICE Reports gaan onze NICE guys, Mark en Robert, als reporters op pad om professionals en experts te interviewen over specifieke thema’s rondom o.a. houtbouw, circulariteit en (natuur)inclusiviteit. In NICE Reports #1 gaan Mark en Robert op bezoek bij Iris Veentjer van Bakkie Trots in de Keilewerf in Rotterdam. Bakkie Trots maakt koffie kopjes van lokale klei.

Lees meer over NICE Reports – Bakkie Trots
Columns

Column: Cadeautjes aan de buurt

Geef cadeautjes aan de buurt en versnel de woningbouwopgave. “Tot en met 2023 moeten er ruim 900.000 woningen bijkomen”, zo luidde de ambitie van demissionair minister De Jonge. In de uitzending van Nieuwsuur van deze week bleek dat er geen inzicht is in hoeverre we afstaan van het realiseren van deze ambitie.

Lees meer over Column: Cadeautjes aan de buurt
Nieuws

SAWA schittert als winnaar bij twee award uitreikingen in Parijs

Nog ruim voordat de bouw van SAWA is voltooid, gaat de stroom van prijzen voor dit revolutionaire ontwerp door. Na het succes van het project bij onder meer het World Architecture Festival, de Architecture Masterprize, MIPIM / Architectural Review Future Project Awards, Iconic awards for Innovative Architecture en Green Good Design Awards, haalde het team van SAWA in twee weken tijd twee prestigieuze internationale architectuur awards op in Parijs.

Lees meer over SAWA schittert als winnaar bij twee award uitreikingen in Parijs
Nieuws

Maak kennis met NICE Girl: Fleur!

Mijn naam is Fleur Stok en sinds kort behoor ik, als NICE Girl, tot het team van NICE Developers.

Lees meer over Maak kennis met NICE Girl: Fleur!
Nieuws

SAWA wint Architizer A+ Sustainability Awards

Lees meer over SAWA wint Architizer A+ Sustainability Awards

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer