Logo NICE Developers

Burgerberaad Klimaat bij SAWA Bouwen aan een Groenere Toekomst voor Rotterdam

22 april 2024

In 2030 moeten onze straten en wijken groener en gezonder zijn voor alle Rotterdammers. De gemeente Rotterdam werkt hier hard aan, maar er moet nog veel gebeuren. Om die reden zoeken ze naar creatieve ideeën en oplossingen van Rotterdammers en heeft de Gemeente Rotterdam het Burgerberaad Klimaat aangesteld. In het burgerberaad zitten 117 verschillende Rotterdammers. Jong en oud, uit allerlei wijken en met verschillende achtergronden. Zij brengen hun eigen ervaringen als stadsbewoners in en adviseren de gemeente over de manieren waarop de klimaatdoelen kunnen worden behaald.

In zes bijeenkomsten (van april tot en met september) komt het burgerberaad samen om kennis op te doen over het klimaat en samen oplossingen te bedenken voor een groenere en gezondere stad.
Afgelopen zaterdag stond een excursie op het programma, waarbij het Burgerberaad een bezoek bracht aan SAWA. Tijdens deze excursie presenteerden Mark en Robert het concept van SAWA, gaven een rondleiding om de bouwplaats en gingen in gesprek met de leden. De reacties waren bijzonder positief en vol lof. Voor velen bleek SAWA een inspirerend voorbeeld van hoe toekomstige bouwprojecten in Rotterdam zouden moeten worden vormgegeven. Met name het gebruik van houtbouw en de impact van SAWA op CO2-reductie werden gewaardeerd. Daarnaast waren de leden vooral enthousiast over het sociaal-inclusieve aspect van SAWA en de manier waarop het gebouw bijdraagt aan meer sociale cohesie in de wijk.

Burgerberaad bij SAWA

Delen op:

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer