Logo NICE Developers

Versnelling van woningopgave & bijdragen aan behalen klimaatdoelen

NICE Developers helpt gemeenten om snel en effectief de woningvoorraad te vergroten én daarbij te voldoen aan het Parijs Akkoord. Door de ontwikkeling van Paris Proof woongebouwen en gebiedsontwikkelingen, zorgen we samen voor verandering. Streef jij naar een gezonde, toekomstbestendige stad? Een betere toekomst begint bij jezelf!

Verandering voor gemeenten is urgent. De klimaatwetgeving in Europa (naar aanleiding van het Parijs Akkoord) verplicht overheden actief bij te dragen aan CO₂-reductie. Het doel is om onder de 1,5 graad temperatuurstijging te blijven, maar als we op dezelfde voet door bouwen in beton, dan passeren we die grens al in 2027! Als gemeenten op een circulaire manier bouwen, met biobased materialen en volgens de European Sustainable Goals (ESG’s), zijn de gestelde doelen haalbaar. Het ontbreekt op dit vlak vaak nog aan kennis en ervaring, maar daar kunnen wij bij helpen! Wij hebben deze ervaring namelijk wel. Paris Proof bouwen in hout kan, want wij doen het al. Bovendien hoeft het geen negatieve impact te hebben op de grondexploitatie.

De urgentie van meer Paris Proof woongebouwen is duidelijk. Daarnaast zijn onderwerpen als meer inclusiviteit, participatie, minder eenzaamheid en verbinding binnen buurten belangrijk voor gemeenten. Welke gemeente streeft hier niet naar? Welke gemeente wil niet de stap zetten naar een gezonde, klimaatadaptieve, biodiverse en verbonden stad voor de toekomst? Maar de belangrijkste vraag is: welke gemeente handelt naar deze noodzaak? Want dát is natuurlijk waar het om gaat!

Door onze ervaring met houtbouw ontwikkelen we sneller en bieden we meer toegevoegde waarde ten opzichte van traditionele (beton)bouw

Verdichting

Met Paris Proof nieuwbouw of door optoppen in hout verdichten we de bestaande stad. Vanwege onze focus op participatie met (buurt)bewoners, doen we dat altijd met voldoende draagvlak. Door verdichting dragen we bij aan de 15-minutenstad, waarin bewoners alle voorzieningen binnen hun eigen buurt (op 15 minuten lopen of fietsen) vinden. Er zijn daardoor minder verkeersbewegingen nodig, wat bijdraagt aan CO₂-reductie. We betrekken de buurt vanaf het begin en zijn, door onze ervaring met houtbouw, in staat snel en efficiënt bij te dragen aan de verdichtingsopgave. Het enige dat gemeenten moeten doen, is durven. Durven om dit uit te vragen bij tenders en aanbestedingen. Dit vraagt om ambitie, visie en juridische juistheid. Bij dit alles kunnen wij helpen. Niet angst, maar ambitie helpt ons verder. Angst voor hogere kosten voor houtbouw, een negatief effect op de GREX zijn niet per definitie terecht. Dus gemeenten: neem jullie verantwoordelijkheid! Laten we de CO₂-uitstoot van de bouw terugdringen en de gemaakte afspraken in Parijs nakomen.

Binnenstedelijke verdichting
en 0-bezwaar vanuit de buurt

Het antwoord is NICE

Quickscan

Wij helpen gemeenten te handelen. Dat doen we door binnen vier weken een quickscan uit te voeren, waarna de haalbaarheid van houtbouw helder is. Dat kan zijn voor een woongebouw, maar ook voor een gebiedsontwikkeling. We adviseren gemeenten, helpen bij het opstellen van voorwaarden bij tenders en aanbestedingen. Het resultaat? Meer biobased gebouwen die CO₂ opslaan, circulair zijn en een positieve bijdrage leveren aan het klimaat en de buurt.

Het NICE Concept zorgt voor betaalbare, biodiverse en door de buurt breed gedragen woongebouwen als cadeau voor de buurt en stad

We begrijpen dat een gemeente niet alle grond in eigendom heeft en – voor de gezonde ontwikkeling van een stad – ook afhankelijk is van andere partijen. Maar dat maakt gemeenten allerminst machteloos. Wij zien namelijk dat goed voorbeeld doet volgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de (her)ontwikkeling, bouw of verduurzaming van gemeentelijk vastgoed als scholen en sportvoorzieningen? Dat zijn bij uitstek plekken om een statement te maken. Een statement voor een gezonde, groene toekomst voor alle bewoners.

Onderscheidende aanpak

Onderscheidend aan onze aanpak is dat we in samenwerking met Mei architects and planners zowel ontwerpen op stedenbouwkundig als op gebouwniveau. Onze ruime ontwerpkennis koppelen we aan onze kennis van en ervaring met de ontwikkeling van gebieden en houten gebouwen. De ontwikkeling van SAWA zorgt ervoor dat we koploper zijn in Nederland op het gebied van circulaire houtbouw. We zijn ook steeds beter in staat om concurrerend in prijs te zijn ten opzichte van traditionele betonbouw. Zo komt de grondprijs van de gemeente niet onder druk te staan.

Wil je weten hoe je in jouw gemeente houten en circulaire woongebouwen kunt realiseren die bijdragen aan een beter klimaat, goed voor mens en buurt? Wij gaan er graag over in gesprek en bieden je onze heldere visie, en vooruitstrevende ideeën op een presenteerblaadje aan. Wij voelen de urgentie die jij ongetwijfeld ook voelt, en staan in de startblokken om meer NICE Buildings te ontwikkelen.

Er is geen tijd te verliezen! Maak een afspraak en kom langs

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen kantoorcafé NICE Place serveren we je met liefde een kop koffie en onze vooruitstrevende aanpak.

Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Voor de Gemeente

Projecten

Lopende projecten in diverse gemeenten

Door in hout te bouwen slaan we CO2 op in de gebouwen en zo helpen we gemeenten om te voldoen aan de Klimaatafspraken. Gebiedsontwikkelingen en gebouwen op basis van het NICE concept kunnen steevast rekenen op enthousiasme en trots bij bestuurders en het ambtelijke apparaat. We zien dit in de praktijk terug bij alle gemeenten waar we aan de slag zijn.

Lees meer over Lopende projecten in diverse gemeenten
v.l.n.r.: Jeroen Heijdra (ERA Contour), Robert Winkel (Nice Developers + Mei architects and planners), Wethouder Chantal Zeegers (gemeente Rotterdam), Freek Boeijen (Focus on Impact), Bianca Seekles (TBI), Mark Compeer (NICE Developers).
SAWA

Start houtbouw SAWA met trots ingeluid door Wethouder Chantal Zeegers

Op maandag 4 maart gaf Wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen, Chantal Zeegers, het officiële startsein op SAWA voor de houtbouw door de eerste houten balk op de kolommen te hijsen. Deze bijzondere mijlpaal voor SAWA markeert een belangrijke stap naar innovatie in de bouwsector en een duurzame toekomst.

Lees meer over Start houtbouw SAWA met trots ingeluid door Wethouder Chantal Zeegers
SAWA

Houtproductie SAWA in volle gang

De houtproductie van SAWA draait op volle toeren. Afgelopen week bezochten we met het team van NICE en Mei architects and planners de Derix-fabriek in Westerkappeln, net over de grens in Duitsland, om het productieproces van dichtbij te beleven.

Lees meer over Houtproductie SAWA in volle gang
Columns

Column: Cadeautjes aan de buurt

Geef cadeautjes aan de buurt en versnel de woningbouwopgave. “Tot en met 2023 moeten er ruim 900.000 woningen bijkomen”, zo luidde de ambitie van demissionair minister De Jonge. In de uitzending van Nieuwsuur van deze week bleek dat er geen inzicht is in hoeverre we afstaan van het realiseren van deze ambitie.

Lees meer over Column: Cadeautjes aan de buurt
Publicaties

Duurzame woningbouw voor elke portemonnee

Zo krijg je dat voor elkaar

“Duurzame woningbouw opgetrokken uit hout, omringd door groene openbare ruimte, en toegankelijk voor mensen met een grote en kleinere portemonnee. Deze drie eigenzinnige projectontwikkelaars bewijzen dat het kan.”

Lees meer over Duurzame woningbouw voor elke portemonnee
Nieuws

Paginavullend artikel over SAWA in het AD

“Als in de houten woontoren SAWA de wasmachine draait, trilt de rest van het gebouw niet mee.”

Lees meer over Paginavullend artikel over SAWA in het AD
SAWA

Focus Real Estate, ERA Contour en Nice ondertekenen koop- en aannemingsovereenkomst voor SAWA

Focus Real Estate, ERA Contour en Nice Developers hebben de koop- en aannemingsovereenkomst voor het project SAWA in Rotterdam ondertekend. Focus Real Estate gaat 70 huurwoningen afnemen, waaronder 50 middenhuur woningen en 20 vrije sector woningen.

Lees meer over Focus Real Estate, ERA Contour en Nice ondertekenen koop- en aannemingsovereenkomst voor SAWA
Publicaties

FD: alle vinkjes zijn voor SAWA!

In het FD Persoonlijk verscheen gisteren het artikel over buitenleven in de stad. SAWA sierde in dat artikel, met haar opvallende enorme buitenruimtes oplopend tot meer dan 100 vierkante meter, als lovend voorbeeld van hoe je kan wonen op hoogte, met niet alleen een geweldig uitzicht, maar ook contact met de natuur en buiten.

Lees meer over FD: alle vinkjes zijn voor SAWA!
Nieuws

Focus Real Estate investeert in 70 appartementen in SAWA

Op 6 mei jl. is de omgevingsvergunning door Gemeente Rotterdam verleend voor het veelgeprezen project SAWA. Aangezien er geen bezwaren ingediend kon in juli het juridisch transport plaatsvinden.

Lees meer over Focus Real Estate investeert in 70 appartementen in SAWA
Publicaties

‘Een project als SAWA begint met de ambitie’

Tijdens de Week van de Circulaire Economie is het tweede Stadsblad Magazine, een e-magazine van Cirkelstad, gelanceerd. In deze editie lees je negen inspirerende verhalen over circulair bouwen volgens Het Nieuwe Normaal.

Lees meer over ‘Een project als SAWA begint met de ambitie’
Nieuws

SAWA maquette naar EXPO REAL in München

De houten maquette van SAWA is onderweg naar München, waar van 4 t/m 6 oktober de EXPO REAL plaatsvindt. Dit is de 24e editie van deze internationale vastgoedbeurs.

Lees meer over SAWA maquette naar EXPO REAL in München
SAWA

SAWA circulair voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal

Lees meer over SAWA circulair voorbeeldproject van Het Nieuwe Normaal
Nieuws

Manifest “Bouw mee aan de gezonde en gedeelde stad”

Het einde van het jaar is in zicht en in het nieuwe jaar starten de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben wij het Manifest “Bouw mee aan de gezonde en gedeelde stad” verzonden aan de leden van de politieke partijen in 20 grootste gemeenten met een dringende oproep.

Lees meer over Manifest “Bouw mee aan de gezonde en gedeelde stad”

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer