Logo NICE Developers

Focus Real Estate, ERA Contour en Nice ondertekenen koop- en aannemingsovereenkomst voor SAWA

08 maart 2022

Focus Real Estate, ERA Contour en Nice Developers hebben de koop- en aannemingsovereenkomst voor het project SAWA in Rotterdam ondertekend. Focus Real Estate gaat 70 huurwoningen afnemen, waaronder 50 middenhuur woningen en 20 vrije sector woningen.

SAWA is het eerste circulaire houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Nederland. Én het gezondste. In het grensverleggende ontwerp van SAWA gaat veel aandacht uit naar biodiversiteit, duurzaamheid en ruimte voor ontmoetingen, samen delen en leven In SAWA komen 39 koopwoningen, 50 middenhuur woningen, 20 vrije sector huurwoningen, een horecagelegenheid en een maatschappelijke voorziening. Nog dit voorjaar start de bouw van SAWA op de Rotterdamse Lloydpier.

Mark Compeer (Nice Developers) is blij met Focus Real Estate als partner in het project:

De middenhuur woningen zijn heel belangrijk in het concept van SAWA. Wij vinden het belangrijk om ook betaalbare woningen te ontwikkelen. We gaan op de Lloydpier een uniek gebouw van hout ontwikkelen, waar huur- en koopwoningen gemixt worden en bewoners écht samen leven. Focus Real Estate omarmt onze visie op wonen. Dat zij naast de middenhuur woningen ook de 20 vrije sector huurwoningen afnemen, maakt van Focus een nog stevigere partner is in het project. Het diverse woonaanbod in SAWA draagt bij aan een sociale woonomgeving.

Martine van Gerven (Focus Real Estate):

SAWA Rotterdam is een prachtige toevoeging aan onze duurzame portefeuille. In dit project is elke millimeter innovatief en kwalitatief op hoog niveau. We zijn super trots om onderdeel uit te maken van het team en samen het gezondste gebouw van Nederland aan Rotterdam toe te voegen.

Kijk voor meer informatie over SAWA ook op www.woneninsawa.nl.

Delen op:

SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer