Logo NICE Developers

SAWA schittert als winnaar bij twee award uitreikingen in Parijs

24 november 2023

Nog ruim voordat de bouw van SAWA is voltooid, gaat de stroom van prijzen voor dit revolutionaire ontwerp door. Na het succes van het project bij onder meer het World Architecture Festival, de Architecture Masterprize, MIPIM / Architectural Review Future Project Awards, Iconic awards for Innovative Architecture en Green Good Design Awards, haalde het team van SAWA in twee weken tijd twee prestigieuze internationale architectuur awards op in Parijs. In Espace Niemeyer werd gevierd dat de gerenommeerde jury van DNA Paris Design Awards SAWA verkoos tot winnaar in de categorie ‘Green Architecture’. Twee weken later werd SAWA verkozen tot de Popular Choice winnaar van de 2023 Architizer A+ Sustainability Awards in de categorie ‘Unbuilt Sustainable Residential Project’. De A+ Awards werden afgelopen weekend uitgereikt in aanwezigheid van Lord Norman Foster in de Fondation Louis Vuitton in Parijs.

SAWA speelt een cruciale rol in het bevorderen van de decarbonisatie van de bouwsector

SAWA is het eerste volledig houten en circulaire woongebouw van 50 meter hoog in Europa. Het is ontworpen vanuit de drive en het hoge ambitieniveau om een zero-carbon gebouw te ontwikkelen dat bijdraagt aan het oplossen van de klimaatcrisis en een gezonde toekomst. De realisatie van SAWA betekent een belangrijke stap in de richting van internationale duurzaamheidsdoelstellingen en bewijst dat de bouw anders kan. SAWA, ook wel “het gezondste gebouw” van Nederland genoemd, voegt waarde toe aan buurt en stad in de breedste zin van het woord. Deze “gedeelde waarden” hebben betrekking op CO2-opslag door houtbouw, het versterken van de biodiversiteit, en het maken van een circulair gebouw met betaalbare woningen, waar een community van bewoners zorgt voor elkaar en voor de natuur. Het project omvat 109 woningen, met ruime groene terrassen van gemiddeld 40 m2 per woning, waarvan 50 middenhuurwoningen. Het concept van SAWA heeft geleid tot een gecertificeerd en reproduceerbaar bouwconcept dat verder doorontwikkeld is door NICE, op basis waarvan Mei architects momenteel meerdere projecten ontwerpt.

“The DNA Paris Design Awards is a fresh design Awards for creative thinkers and makers, who improve our daily lives through practical, beautiful and innovative design.”

DNA Paris Design Awards

DNA Paris Design Awards is een initiatief van Farmani Group en het Parijse kunstenaarscollectief In Between. Farmani Group is de organisator van International Design Awards (IDA), Architecture MasterPrize (AMP), European Product Design Awards (EPDA), de jaarlijkse Lucie Awards voor Fotografie en vele andere prestigieuze wereldwijde prijzen. DNA Paris Design Awards is een eerbetoon aan het werk van internationale architecten en ontwerpers, die ons dagelijks leven verbeteren door middel van praktisch, mooi en innovatief design. De Awards worden uitgereikt aan projecten die worden gekenmerkt door moed, diversiteit en uitmuntendheid.

“The latest collection of A+Awards winners forms a vibrant celebration of the world’s most innovative and impactful contemporary design.”

A+ Sustainability Awards

De recentste collectie van A+ Awards winnaars vormt een dynamische eerbetoon aan ‘s werelds meest innovatieve en impactvolle hedendaagse design. Om het essentiële werk van architecten in de strijd tegen de klimaatcrisis te weerspiegelen, introduceerde het programma van de 11e jaarlijkse Architizer Awards dit jaar een nieuwe reeks Sustainability Awards.
De nieuwe A+ Sustainability Awards bekronen architectuur- en ontwerpbureaus die actief werken aan een duurzamere gebouwde omgeving en richten zich op het onderscheiden van projecten die de grenzen verleggen en een positief precedent vormen voor groenere bouwpraktijken in hun specifieke regio en de rest van de wereld. Een prestigieuze jury van vooraanstaande duurzaamheidsexperts uit de hele wereld heeft alle ingediende projecten beoordeeld en vijf finalisten geselecteerd, waaronder SAWA, in de categorie “Unbuilt Sustainable Residential Project”.

SAWA Team van deskundigen

NICE Developers ontwikkelt SAWA samen met TBI-onderneming ERA Contour. Mei architects and planners is de architect van het project.

SAWA is ontwikkeld en ontworpen in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam en met een uitgebreid team van deskundigen, waaronder Pieters Bouwtechniek, DERIX, Pirmin Jung, Ralph Hamerlinck, DGMR, Peutz, DGMR, Atto Harsta, Piet Vollaard, Bureau Stadsnatuur en Copijn. Focus on Impact, ontwikkelende belegger gevestigd in Rotterdam en Eindhoven, is eigenaar van de huurwoningen in SAWA.

Delen op:

Awards
SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer