Logo NICE Developers

NICE Reports – Bakkie Trots

24 januari 2024

In NICE Reports gaan onze NICE guys, Mark en Robert, als reporters op pad om professionals en experts te interviewen over specifieke thema’s rondom o.a. houtbouw, circulariteit en (natuur)inclusiviteit. Ze stellen beknopte, doelgerichte vragen over hoe deze experts, deze ‘NICE people’, tegen het betreffende onderwerp aankijken: wat hun standpunt is, wat ze zelf hieraan bijdragen en hoe ze de huidige marktsituatie en toekomst zien. In NICE Reports #1 gaan Mark en Robert op bezoek bij Iris Veentjer van Bakkie Trots in de Keilewerf in Rotterdam. Bakkie Trots maakt koffie kopjes van lokale klei.

Bakkie Trots werkt met lokale materialen en middelen, voor een zo groot mogelijke verbinding met een plek of stad. En om de lokale economie te stimuleren. Hun keramiek produceren ze zo duurzaam mogelijk. Ze streven naar zero-waste en maken alleen gebruik van bestaand materiaal. Klei van bouwplaatsen en grondwerkzaamheden, die anders zou worden afgevoerd, halen ze naar hun studio – of kleigrot, zoals ze die zelf noemen – en daar maken ze mooie bakkies van.

En ze maken niet alleen een mooi product, ze willen mensen daarmee ook aan het denken zetten. Goed zijn voor elkaar én onze omgeving. Dat begint met stilstaan bij de bijzondere plek waar we met elkaar leven. Bakkie Trots is ervan overtuigd dat het drinken uit een tastbaar kopje dat gemaakt is uit de bodem waarop je staat, helpt om dat bewustzijn te vergroten.

Speciaal voor SAWA maakte Bakkie Trots koffiekopjes van klei die vrijkwam bij het uitgraven van de liftput op de bouwplaats. NICE Developers en ERA Contour schonken deze bijzondere kopjes aan de toekomstige bewoners van SAWA.

SAWA Bakkie Trots

Wil jij ook zo’n uniek Bakkie? Bestel ze via de website van Bakkie Trots (www.bakkietrots.nl) en of bestel een unieke SAWA set in onze eigen webshop.

Delen op:

SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer