Logo NICE Developers

Vacature: medior projectontwikkelaar hout

01 juni 2024

NICE is per direct op zoek naar een medior projectontwikkelaar houtbouw én wereldverbeteraar.

Ben jij de “nice” ontwikkelaar die de wereld wil verbeteren? Wil jij als toekomstig ontwikkelaar in de houtbouw een bijdrage te leveren aan klimaatverbetering (CO2 opslag), circulair bouwen, inclusiviteit en biodiversiteit? Loop je liever voor de troepen uit in plaats van er achteraan? Dan komen we graag met jou in contact!

NICE Developers richt zich als maatschappelijk projectontwikkelaar op de ontwikkeling van projecten die staan voor een betere wereld. Aan de hand van vijf shared values – Klimaatvriendelijk (CO2 opslag), sociaal inclusief, biodiversiteit bevorderend, toekomstbestendig en circulair – maken we met NICE Developers toekomstbestendige woonbuurten met een positieve impact op buurt, mens en klimaat. Waar anderen zeggen dat het niet kan, veranderen wij het systeem en leveren we het bewijs dat het wél kan door de projecten ook daadwerkelijk te realiseren. Zoals het eerste circulaire en prijswinnende houten woongebouw SAWA in het Rotterdamse Lloydkwartier, waarvan de bouw in volle gang is en oplevering gepland staat voor begin 2025.

NICE Developers is een jong bedrijf met ervaren en door passie gedreven houtbouw ontwikkelaars. We werken nauw samen met Mei architects and planners. Focus on Impact is recentelijk toegetreden als aandeelhouder. Deze samenwerkingsverbanden bieden kansen voor interessante synergie en groei. Vanwege de ambities van NICE Developers en een aantal bijzondere projecten die concreet op de planning staan voor de komende jaren, zoeken we per direct een door passie gedreven ontwikkelaar die een bijdrage wil leveren aan een inclusieve en klimaatbestendige samenleving. Oftewel, we zoeken een ontwikkelaar én wereldverbeteraar.

Wat ga je doen?

Als medior ontwikkelaar werk je samen met de managing partners van NICE Developers aan het gehele ontwikkelingstraject van NICE projecten. De projecten waaraan je werkt zijn nieuwbouwprojecten in hout en transformatieprojecten waarbij we met hout optoppen. We realiseren iconische, biobased en natuurinclusieve gebouwen, waarmee we positieve impact creëren voor buurt, mens en het klimaat. Met ons sociaal-inclusieve woonprogramma (betaalbare woningen gericht op de lage en middeninkomens, en vrije sector woningen) zorgen we ervoor dat onze gebouwen niet alleen voor de happy-few zijn en realiseren we gezonde gebouwen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich thuis voelen.

Als toekomstig NICE Developer ligt de nadruk op lopende projecten en het onderzoeken van locaties op haalbaarheid. Je hebt ervaring met het samenstellen en aansturen van een ontwerpteam, het sturen op resultaten, het opstellen van een stichtingskosten opzet, een planning en besluitvormingsdocumenten. Je ontwikkelt vanuit en voor de buurt. Dat betekent dat je het leuk vindt om buren en geïnteresseerde kopers (particulieren en beleggers) te betrekken bij de ontwikkeling. Je bent in staat om een verhaal aan mensen over te brengen, om te luisteren en om wensen en ideeën op te halen die we vervolgens meenemen in het plan. Als NICE developer geef je met een nieuwe ontwikkeling een “cadeautje” aan kopers, de buurt en aan de stad.

Naast het “reguliere” werk van een projectontwikkelaar, draag je ook bij aan de doorontwikkeling van de NICE Developers als organisatie. Daarnaast assisteer je bij presentaties over SAWA en toekomstige projecten en rondleidingen naar de bouwplaats van SAWA.


De functie is per direct beschikbaar voor ca. 32 uur per week.

Onze voorkeur gaat uit naar een dienstverband. Voor de korte termijn staan we ook open voor een interim invulling op freelance basis voor ca. 16 uur per week.

Wat zijn de vereisten?

 • Afgeronde HBO en/of WO opleiding bij voorkeur in het vastgoeddomein;
 • 4 tot 8 jaar relevante werkervaring als projectontwikkelaar bij een ontwikkelaar, corporatie, of ontwikkelende aannemer;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Financieel goed onderlegd;
 • Affiniteit met publiek- en privaatrecht.

Wie zoeken we?

Iemand, die…

 • beschikt over relevante kennis en ervaring;
 • een passie heeft voor biobased en circulair bouwen;
 • nieuwsgierig is;
 • een teamplayer is;
 • zich empatisch toont;
 • initiatiefrijk is;
 • resultaat- en oplossingsgericht werkt.

Wat bieden wij?

 • Positieve verandering en een betere wereld, waar jij aan bijdraagt door te werken aan NICE projecten;
 • Dynamische werkomgeving en onderdeel van een bevlogen team;
 • Unieke werkplek in ons café-kantoor, NICE Place én op kantoor samen met Mei architects & planners;
 • Marktconforme beloning op basis van kennis en ervaring;
 • Vieren van leuke momenten met het team en betrokkenen.

Ben jij de “wereldverbeteraar” die wij zoeken?

Stuur dan zo spoedig mogelijk je motivatiebrief en CV naar jobs@nicedevelopers.nl t.a.v. Mieke Winkel. Graag in de onderwerpregel ‘NICE ontwikkelaar’ vermelden.

Delen op:

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer