Logo NICE Developers

Idealen in Steen

12 juni 2022

In de videoserie ‘Idealen in Steen’ laat OPEN Rotterdam zien wat de drijfveren zijn waarmee in Rotterdam door de eeuwen heen is gebouwd. Wie maakt de stad? Met welke idealen? Wat zijn de parallellen tussen vroeger en nu?

In de tweede aflevering wordt het ontstaan van de hoge woningbouw in Rotterdam onder de loep genomen. En wordt onderzocht wat we kunnen leren van pionier Willem van Tijen, die de eerste woonflats van Nederland ontwierp. Zijn visie wordt hierbij vergeleken met de visie achter het bouwen van hoge woningbouw van nu.
Om de hoge woningbouw van nu in kaart te brengen, wordt gesproken met diverse ontwikkelaars en architecten van recente projecten als Fenix I, de Groene Kaap, de Zalmhaventoren en SAWA.

Volgens Robert Winkel is het cruciaal dat je verandering niet aan de markt over laat, maar het zelf doet. Voor de realisatie van SAWA richtte hij daarom naast zijn architectenbureau Mei architects and planners, samen met compagnon Mark Compeer, Nice Developers op.

We vinden het heel belangrijk om de aankomende generatie te laten zien dat dit soort gebouwen gemaakt kunnen worden. (…) Als je echt die verbeteringsslag wilt maken met het wonen en de omgeving daaromheen, dan moet je het zélf doen.

Bekijk de hele aflevering bij OPEN Rotterdam: openrotterdam.nl/het-ontstaan-van-de-hoge-woningbouw-in-rotterdam-in-een-nieuwe-idealen-in-steen

Delen op:

Publicatie
SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer