Logo NICE Developers

Studenten leveren SAWA geïnspireerde Circulaire Escape Rooms op!

21 december 2021

Afgelopen week hebben de studenten van het Libanon Lyceum in Rotterdam Nice Developers uitgenodigd voor de presentatie van de Circulaire Escape Rooms. De leerlingen hebben zich de afgelopen 10 weken verdiept in circulariteit en duurzaamheid voor het vak Technologie en Toepassing (T&T). Zo begonnen zij in oktober van dit jaar met een bezoek aan de opdrachtgever Nice Developers in Nice Place, waar zij een presentatie kregen over SAWA en de circulaire en duurzame elementen in het ‘Gezondste gebouw van Nederland’. Vervolgens zijn ze zelf aan de slag zijn gegaan met tweedehands materialen die ze opdoken in tweedehands winkels voor hun Circulaire Escape Room.

De oplevering van de Escape Rooms vond plaats op 16 december op het Libanon Lyceum. Samen met Geertjan Aleven Stichting Technotrend (de bedenkers van de opdracht) ontvingen we de Circulaire Escape Rooms. Per klas was er één groep geselecteerd die de hun Escape Room presenteerde.

De eerste groep had de situatie geschetst dat de bouwplannen van SAWA waren gestolen en we deze zo snel mogelijk moesten vinden. Een andere Escape room had als thema dat er een aardbeving bezig was en we snel uit SAWA moesten ontsnappen. Een greep uit de puzzels waren raadsels, cijfercodes, geheime enveloppen die we moesten vinden en oplossen.

De gepresenteerde Escape Rooms brachten allemaal de circulaire aspecten van het gebouw onder de aandacht, bovendien waren de puzzels opgebouwd uit tweedehands – circulair – materiaal. Hiermee waren de thema’s circulariteit en duurzaamheid goed toegepast en was Mark Compeer van Nice Developers erg onder de indruk van de aanpak en het resultaat van de studenten.

Delen op:

NICE place
SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer