Logo NICE Developers

Financial Times NICE baant de weg naar een klimaatbewuste toekomst

19 september 2023

Can the Netherlands lead the construction industry towards net zero? | FT Climate Capital

De VN heeft gewaarschuwd dat het energieverbruik in de bouwsector ongekend hoog is. 40% van de wereldwijde uitstoot is op de een of andere manier gekoppeld aan de bebouwde omgeving.

Terwijl architecten en ontwikkelaars de vraag naar woningen proberen te combineren met pogingen om winst te maken, raakt de sector achterop in de race naar netto nul, naar klimaatneutraal bouwen. Maar kunnen duurzame bouwpraktijken de weg banen naar een meer klimaatbewuste toekomst? Leyla Boulton van de Financial Times reisde af naar Nederland en sprak met Nederlandse architecten/ontwikkelaars die pioniers zijn in de ontwikkeling van groenere gebouwen met de vraag hoe de toekomst van de bouwsector eruit zou moeten zien, volgens hen, en hoe we die radicale verandering met elkaar kunnen waarmaken.

Leyla sprak met Mark Compeer over SAWA en bezocht de SAWA bouwplaats.

“The challenge for SAWA is to set an example that is impossible for mainstream developers and investors to resist.”

Financial Times, Leyla Boulton

Mark legde haarfijn uit waarom SAWA zo’n belangrijk voorbeeldproject is en dat we meer NICE Buildings moeten en gaan ontwikkelen, willen we in de toekomst nog kunnen bouwen.

“It’s like a big containership that has to turn around. And that’s not easy. That’s the reason why you need start-ups, NICE Developers and other parties, who change the world.”

NICE Developers, Mark Compeer

Het is fantastisch om te zien hoe we – samen met ERA Contour, Mei architects and planners, Gemeente Rotterdam – Stadsontwikkeling, en het hele team van SAWA – het goede voorbeeld geven voor Nederland en daarbuiten als het gaat om het bouwen aan een meer klimaatbewuste toekomst. Bekijk het hele interview over “Green Building Pioneers” op de website van Financial Times. 

Delen op:

Publicatie
SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer