Logo NICE Developers

NICE ontvangt kapitaalinjectie van Focus Real Estate

04 juli 2023

Persbericht | d.d. 4 juli 2023

Houtbouw ontwikkelaar NICE Developers ontvangt kapitaalinjectie van Focus Real Estate en versterkt daarmee zijn koploper positie

NICE Developers, toonaangevende houtbouwontwikkelaar van SAWA in Rotterdam, heeft verheugd aangekondigd dat met het aantreden van Focus Real Estate als medeaandeelhouder, het fundament is gelegd om meer gestapelde woningbouwprojecten in hout “NICE Buildings” te gaan realiseren en daarnaast de groei en implementatie te versnellen.

Focus Real Estate is een vooraanstaande vastgoedinvesteerder met een portefeuille van duurzame en innovatieve vastgoedprojecten. Ze zijn actief betrokken bij het bevorderen van duurzaamheid in de vastgoedsector en het ondersteunen van visionaire ontwikkelaars zoals NICE Developers.

Prijswinnend SAWA vormt de basis van samenwerking

De samenwerking tussen beide partijen is ontstaan na de aankoop van 70 (midden)huurwoningen door Focus Real Estate in het prestigieuze project SAWA van NICE Developers, dat bekend staat als “het gezondste gebouw van Nederland”. SAWA, een houten woongebouw van 50 meter hoog, heeft al veel internationale erkenning gekregen in de vastgoed- en architectuursector en wordt geprezen om de sterke mate van innovatie en hoge architectonische kwaliteit. De bouw van SAWA is momenteel in volle gang. Onlangs, tijdens de PROVADA in juni, sprak minister Hugo de Jonge zijn bewondering en enthousiasme uit voor het project SAWA Rotterdam.

Circulair NICE Buildings systeem vormt duurzaam alternatief

Door de krachten te bundelen betreedt NICE Developers een nieuwe fase in haar groeitraject en zal de verdere ontwikkeling van het innovatieve houtbouwconcept stimuleren. De samenwerking tussen NICE Developers en Focus Real Estate markeert een belangrijke mijlpaal voor beide partijen en is een veelbelovende stap in de evolutie van de houtbouwsector. Ze zijn vastbesloten om gezamenlijk te werken aan de realisatie van circulaire, groene gestapelde woongebouwen van hout die CO2 opslaan in plaats van uitstoten en daarmee voldoen aan de groeiende vraag naar “Paris-Proof” gebouwen.

De kapitaalinjectie van Focus Real Estate is een belangrijke mijlpaal voor NICE Developers en een erkenning van de waarde en potentie van de toekomstige NICE Buildings,” aldus Robert Winkel, samen met Mark Compeer de oprichter van NICE Developers. “We zijn verheugd om met Focus Real Estate samen te werken en hun expertise te benutten om meer NICE Buildings te ontwikkelen en onze positie in de markt te versterken.

Met deze samenwerking spreken beide partijen niet alleen vertrouwen uit in elkaar, maar tevens in het potentieel van het NICE Buildings systeem als een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmethoden, vanwege de vele voordelen die het biedt, waaronder een kortere ontwikkelperiode, lagere kosten en positieve impact op het klimaat ondermeer door CO2 opslag.

De samenwerking met NICE Developers sluit perfect aan bij onze visie op duurzaamheid en innovatie in de vastgoedsector,” aldus Freek Boeijen, Managing Partner bij Focus Real Estate. “We zijn onder de indruk van SAWA en de doorvertaling hiervan naar NICE Buildings en de voordelen die het biedt in termen van duurzaamheid, efficiëntie en esthetiek. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal leiden tot meer baanbrekende projecten en een positieve impact op de vastgoedmarkt.”

Beter wonen voor mens en klimaat

Met de recente toename van de vraag naar duurzame en circulaire bouwoplossingen, heeft NICE Developers zich gepositioneerd als een pionier in de houtbouwsector met innovatieve houtbouwtechnieken om circulaire én mooie gebouwen te realiseren, die bijdragen aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving voor mens en dier.
Samen kijken ze met vertrouwen naar de toekomst en zien de samenwerking als een katalysator voor verdere groei en succes. Met hun gezamenlijke expertise en toewijding aan duurzaamheid zijn ze vastbesloten om de normen in de houtbouwsector te blijven verleggen en de gebouwde omgeving groener en beter te maken voor mens, buurt en klimaat.

Uitbreiding locaties voor betaalbaar wonen

NICE Developers is actief op zoek naar geschikte locaties voor de ontwikkeling van meer projecten zoals SAWA. Het NICE Buildings concept biedt ook mogelijkheden voor de sociale sector en de middenhuur sector. Er bestaat een grote vraag naar betaalbare woningen in dit duurzame segment, daarom streven ze naar samenwerking met gemeenten, marktpartijen en coöperaties.

 

Op de foto v.l.n.r.: Mark Compeer van NICE Developers, Freek Boeijen en Frans Staals van Focus Real Estate en Robert Winkel van NICE Developers.

Delen op:

Team NICE

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer