Logo NICE Developers

SAWA praktijkvoorbeeld op COP26 in Glasgow

11 november 2021

Deze week overhandigt Climate Cleanup, de ASN bank en Gideon het rapport Construction Stored Carbon aan de Nederlandse klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme op COP26 in Glasgow. In dit rapport wordt SAWA als praktijkvoorbeeld gebruikt om aan te tonen hoe biobased bouwen positief bijdraagt aan klimaatdoelstellingen.

SAWA wordt volledig – inclusief hoofddraagconstructie – uitgevoerd in CLT en slaat daarmee 2,085,674 kg CO2 op. Deze hoeveelheid komt overeen met bijvoorbeeld de uitstoot als gevolg van 17,675,203 kilometer rijden met de auto of het elektriciteitsverbruik van 2,317 huishoudens in Nederland in één jaar.

SAWA toont hiermee aan dat bouwen met hout en andere natuurlijke materialen zorgt voor minder CO2-uitstoot dan conventionele materialen en CO2-opslag voor lange termijn. Bouwen met hout is daarmee een praktische en concrete oplossing in de transitie naar een fossielvrije, schone bouwsector en economie! #SAWAisthefuture

Lees hier het volledige artikel over het rapport. 

Delen op:

Publicatie
SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer