Logo NICE Developers

SAWA wint Architecture Masterprize

29 november 2022

In het Guggenheim Museum in Bilbao ontvingen de initiatiefnemers van SAWA – Robert Winkel en Mark Compeer van Mei architects and planners en Nice Developers – met trots de 8e architectuurprijs voor SAWA, voor de beste Conceptuele Architectuur in de prestigieuze Architecture MasterPrize awardcompetitie in Amerika. In dezelfde week werd tijdens een feestelijke ceremonie het symbolische startsein gegeven voor de bouw van dit allereerste circulaire houten woongebouw van 50 meter hoog in Nederland. Hiermee bewijst het projectteam dat SAWA meer is dan een baanbrekend en veelgeprezen concept, maar ook een haalbare realiteit.

Architecture Masterprize

De jaarlijkse Architecture MasterPrize (AMP) bekroont het allerbeste in ontwerpkwaliteit en innovatie uit de disciplines architectuur, interieur en landschapsontwerp. Het awardprogramma is bedoeld om uitzonderlijk talent en de waarde hiervan voor de kwaliteit van ons leven en die van toekomstige generaties onder de aandacht te brengen. De winnaars werden geselecteerd door een internationale jury van gerenommeerde architecten, academici en deskundigen uit de sector.

Naast de visueel opvallende ontwerpen waren de juryleden onder de indruk van de manier waarop de bekroonde inzendingen een verbazingwekkend evenwicht van vorm en functie lieten zien:

The capabilities demonstrated by this year’s entries are sure to inspire the next generation of architects. Their work today will resonate into the future, as the works also reflect an increasingly important focus on sustainability.

Nog voordat SAWA daadwerkelijk is gebouwd, wint het project acht prestigieuze internationale architectuurprijzen. ‘Deze internationale waardering sterkt ons team dat we daadwerkelijk met iets uitzonderlijks bezig zijn’, aldus Robert Winkel. ‘De overtuiging en daadkracht om een revolutionair concept als SAWA niet alleen te ontwerpen, maar ook te realiseren, wordt gevoed door de ambitie om bij te dragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, het versterken van de biodiversiteit, het realiseren van (inter)nationale klimaatdoelstellingen en het tegelijkertijd creëren van betaalbare woningen. Met SAWA ontwikkelen we een nieuw icoon voor de stad Rotterdam. Een voorbeeld voor toekomstige generaties bouwers en ontwikkelaars.’

Delen op:

Awards
SAWA

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer