Logo NICE Developers

NEPROM New Gen Spring Event bij SAWA

21 maart 2023

Het Spring Event van de NEPROM New Generation – vertegenwoordiging van jonge vastgoedprofessionals binnen de NEPROM – op 15 maart stond in het teken van (woning)bouw in hout.

Houtbouw wordt gezien als belangrijk onderdeel van de oplossing om in 2050 een 100% circulaire economie te hebben en CO2-uitstoot in lijn met de Paris Proof-afspraken drastisch te verminderen. Maar wanneer is houtbouw marketing en wanneer is het écht duurzaam? En wat is er nodig voor een projectontwikkeling in hout? De New Gen bezocht met deze vragen en met maar liefst 45 geïnteresseerden het nog volop in aanbouw zijnde maar nu al meervoudig prijswinnende ‘gezondste gebouw van Nederland’ SAWA.

De nieuwe generatie vastgoedprofessionals werden meegenomen in het uitdagende proces dat Nice en ERA tot nu toe doorlopen hebben om SAWA gerealiseerd te krijgen. Ze leerden dat het spanningsveld bij bouwen in hout op het moment zit in ondermeer de hoge materiaalkosten, CO2-rechten die nog niet altijd geïncorporeerd kunnen worden in de GREX en dat bouwen in hout nog niet voor alle (regulerende en certificerende partijen) partijen bekend is. Kansen liggen er bij het inspringen op lage (groene) leningen, verkoop van CO2-rechten en het aanspreken van de juiste doelgroep (zowel particulier als woningcorporaties en beleggers).

Wil je ook meer leren over SAWA en de mock-up bezoeken?

Dat kan. Voor groepen (van minimaal 8 personen) organiseren we graag een presentatie in Nice Place of op locatie, en indien mogelijk een bezoek aan de Mock-up.
Neem contact op voor meer informatie.

Delen op:

SAWA
Work in progress

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer