Logo NICE Developers

Sectie C

Sectie C, een hotspot voor tech, design en kennis in Eindhoven, wordt herontwikkeld tot nieuwe stadswijk met een mixed programma van wonen, werken en (be)leven.

Omvang
15.000 m2 BVO
Programma
Wonen + werken + voorzieningen
Status
In ontwikkeling
Ontwikkelaar
NICE Developers
Architect
Mei architects and planners
Belegger
Focus on Impact

Sectie C is een voormalig fabrieksterrein van 6 hectare aan de rand van Eindhoven in de wijk Tongelre. Tot 2007 heeft het terrein gediend als productiecomplex voor Stork-Nolte Elektrotechnische en Mechanische Industrie waar schakelborden, lantaarnpalen en verkeersborden werden gemaakt. Het is één van de voormalige industriële complexen waar Eindhoven zich opnieuw definieert.
Op het terrein zijn veelal creatieve ondernemers en designers gevestigd in een creatief eco-systeem. De huurders zijn verenigd om initiatieven die bijdrage aan het creatieve eco-systeem te ontplooien waaronder de organisatie van exposities en de DDW. Hierin wordt nauw samengewerkt met de gemeente om Sectie-C de “design area” met ca. 25.000 bezoekers te houden. Met diezelfde intentie heeft Focus het complex aangekocht in 2019 om de waarde van de broedplaats voor de stad te borgen.

In samenwerking met de gemeente Eindhoven en de Stichting Sectie-C is een planinitiatief gestart om Sectie C te herontwikkelen naar een nieuwe stadswijk. De basis die er nu ligt wordt doorontwikkeld tot een toekomstbestendig ecosysteem in een mixed used gebied van wonen, werken en (be)leven.

Zie ook: www.sectie-c.com

Delen op:

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer