Logo NICE Developers

Nieuws

Houtproductie SAWA in volle gang

De houtproductie van SAWA draait op volle toeren. Afgelopen week bezochten we met het team van NICE en Mei architects and planners de Derix-fabriek in Westerkappeln, net over de grens in Duitsland, om het productieproces van dichtbij te beleven.

SAWA schittert als winnaar bij twee award uitreikingen in Parijs

Nog ruim voordat de bouw van SAWA is voltooid, gaat de stroom van prijzen voor dit revolutionaire ontwerp door. Na het succes van het project bij onder meer het World Architecture Festival, de Architecture Masterprize, MIPIM / Architectural Review Future Project Awards, Iconic awards for Innovative Architecture en Green Good Design Awards, haalde het team van SAWA in twee weken tijd twee prestigieuze internationale architectuur awards op in Parijs.

Van Boom tot Bouwplaats #2 Het Bos

De tweede aflevering in de videoserie: Van Boom tot Bouwplaats. Tijdens de bouw van SAWA reist Nice developers in de sporen van de materialen van SAWA. Dit doen we om met eigen ogen te zien hoe duurzaam het productieproces daadwerkelijk is.

‘Een project als SAWA begint met de ambitie’

Tijdens de Week van de Circulaire Economie is het tweede Stadsblad Magazine, een e-magazine van Cirkelstad, gelanceerd. In deze editie lees je negen inspirerende verhalen over circulair bouwen volgens Het Nieuwe Normaal.

SAWA Mock-up voorzien van gevel

Afgelopen week werd de gevel van de mock-up op de bouwplaats van SAWA afgewerkt met houten latten. Het team van Mei architects and planners bezocht de mock-up. De gevelbekleding in combinatie met de kozijnen geeft een goed beeld van hoe SAWA er straks uit komt te zien.

SAWA wint Architecture Masterprize

In het Guggenheim Museum in Bilbao ontvingen de initiatiefnemers van SAWA - Robert Winkel en Mark Compeer van Mei architects and planners en Nice Developers - met trots de 8e architectuurprijs voor SAWA, voor de beste Conceptuele Architectuur in de prestigieuze Architecture MasterPrize awardcompetitie in Amerika.

Bouw SAWA van start

De bouw van SAWA – het allereerste circulaire houten woongebouw van 50 meter hoog in Nederland – is begonnen. Op een feestelijke bijeenkomst op 18 november is het symbolische startsein gegeven voor de bouw van dit iconisch woongebouw op de Rotterdamse Lloydpier.

De hand schudden?

Ben je benieuwd naar ons antwoord op jouw probleem? Aarzel niet en neem contact op. In ons eigen cafe NICE Place serveren we je met liefde een bakkie pleur, vers biertje en onze vooruitstrevende aanpak. Mail naar info@nicedevelopers.nl voor een afspraak.

Contact

NICE Concept

Lees en leer meer over ons unieke NICE concept. Het is duurzamer, circulair, flexibel én… gecertificeerd! Bereid je voor op meer impact.

Lees meer